четвъртък, 9 май 2013 г.

ПРОТОКОЛ 04 - 07.05.2013


ПРОТОКОЛ № 04 / 07.05.2013 г.
от
Общо събрание на собствениците на етажната собственост
адрес: гр. Ловеч, ул. Цачо Шишков № 51
На 07.05.2013 г. от 18:00 часа, в гр. Ловеч, ул. Цачо Шишков № 51, при спазване на всички разпоредби на ЗУЕС се проведе Общо събрание на собствениците на имот № 43952.507.1349 - УПИ VI-1349 от Градоустройствения план на гр. Ловеч, при следния дневен ред:
1. Обсъждане въпрос на Бранимир Банев за поставяне на бойлер на покрива с цел затопляне водата от слънцето
2. Обсъждане предстоящата подмяна на дограма на общите части
3. Обсъждане задълженията на собствениците към фонд "Ремонт и обновяване”
4. Обсъждане правилника за вътрешният ред

Присъстват лично и чрез представители най-малко 67 % ид. части от общите части на етажната собственост.

След като Управителя установи присъствието на ¾ от собствениците/ или повече/ откри общото събрание.
За протоколчик на събранието бе избрана Маргарита Георгиева.


По т.1 от дневния ред Общото събрание изслуша Бранимир Банев и обясненията за това, къде ще бъде поставен бойлера и как ще бъде свързан с тръби.
Мнозинството взе решение за разрешаване на монтажните дейности на бойлера. (виж приложението за гласуване към настоящият протокол)

По т. 2 от дневният ред Общото събрание обсъди възможностите за подмяна на дограмата, съпостави ги с наличните финансови средства и прецени, че може да се пристъпи към поръчване на входна врата и четири прозореца.
Отново беше изказано желание алуминиевият профил на входната врата да бъде в по тъмен цвят, ако оскъпяването е в рамките на 50 лв. (в противен случай цвета на профила остава бял).
Предложението за подмяна на вратата на общата тераса на таванският етаж също бе обсъдено, като нейната смяна ще стане след смяната на другата дограма, когато се предприемат действия по ремонт на самата тераса. Да се проучат възможностите за хидроизолация на плочата на терасата и да се направи по-добро отводняване.

 По т. 3 от дневният ред, по отношение на задълженията на собствениците към фонд „Ремонт и обновяване”, Общото събрание реши месечната вноска от 20 лв. да продължи да се събира регулярно до вземане на следващо решение по въпроса.
Относно непогасените задължения на собствениците на апартамент № 4 и 8 към фонд „Ремонт и обновяване”, които датират от месец септември 2012 г., Общото събрание отхвърли предложението за опрощаване на част от задълженията и намаляване с 50 % месечната им вноска.
Взетото решение гласи, че трябва да бъдат уведомени собствениците на ап. 4 и ап. 8 и да започнат да погасяват задълженията си не по-късно от 45 дни от датата на обявяване на настоящото решение и в размер не по-малък от една месечна вноска по фонд „Ремонт и обновяване” (20 лв.)
При неизпълнение на решението в определения срок, да се пристъпи по реда на чл. 410, ал. 1, т. 1 от Гражданския процесуален кодекс.
(виж приложението за гласуване към настоящият протокол)

По т. 4 от дневният ред беше обсъден и приет Правилника за вътрешният ред. При необходимост той може да бъде преразглеждан и актуализиран.


След изчерпване на дневния ред и вземането на решения събранието бе закрито от Управителя на ЕС.



Приложения: 2 бр. Приложения за гласуване, които са неразделна част от настоящият протокол



Управител на ЕС:
/име, фамилия, подпис/


Протоколчик:
/име, фамилия, подпис/