сряда, 27 март 2013 г.

ПРОТОКОЛ № 03 / 25.03.2013 г.



ПРОТОКОЛ № 03 / 25.03.2013 г.
от
Общо събрание на собствениците на етажната собственост
адрес: гр. Ловеч, ул. Цачо Шишков № 51
На 25.03.2013 г. от 18:00 часа, в гр. Ловеч, ул. Цачо Шишков № 51, при спазване на всички разпоредби на ЗУЕС се проведе Общо събрание на собствениците на имот № 43952.507.1349 - УПИ VI-1349 от Градоустройствения план на гр. Ловеч, при следния дневен ред:
1. Обсъждане на подробности по предстоящата подмяна на дограмата на общите части.
2. Обсъждане на въпроса за почистване на стълбището.
3. Повторно обсъждане относно дървото срещу входната врата (кайсийка – зарзалка).
4. Дискутиране по темата за строителни дейности и обновяване на пристройки на Иван Веселинов Иванов и Любомир Веселинов Иванов собственици на имота граничещ с южната граница на нашия, по повод на получените от Общината писма.

Присъстват лично и чрез представители най-малко 67 % ид. части от общите части на етажната собственост. Приложение №1 е неразделна част от този протокол.

След като Управителя установи присъствието на ¾ от собствениците/ или повече/ откри общото събрание.
За протоколчик на събранието бе избрана Маргарита Георгиева.



По т.1 от дневния ред Общото събрание изслуша Управителя и представените пет проучвателни оферти от фирми изпълнители. Общото мнение е да бъде предпочетена фирмата предоставила най-ниска себестойност за извършване на услугата.
За подмяна на дограмата бяха определени входната врата и четирите прозореца.
Входната врата да бъде изпълнена от алуминиев профил с едно стъкло в горната си час и попълнена в долната. Алуминиевият профил да бъде сив или кафяв, ако вратата не се оскъпява с повече от 30 до 40 лв. (в противен случай цвета на профила остава бял). Отварянето на вратата да бъде обърнато навътре надясно (сегашното състояние е отваряне навътре на ляво) или да се помисли и да се потърси предложение на фирмата изпълнител за отваряне което да облекчи достъпа до вратата на мазата и безпрепятственото пренасяне на товари. Бравата да бъде с топка отвън и брава отвътре.
Прозорците да бъдат изпълнени от PVC дограма, бяла на цвят със стъклопакет бяло стъкло. Да има едно отварящо крило и отварянето да бъде едностранно.

По т. 2 от дневният ред Общото събрание обсъди възможностите за обезпечаване на чистотата на общите части.
След изтичане на тримесечният график за почистване на стълбището от съкооператорите, мнозинството изрази желание отново да бъде потърсена чистачка.
Управителят се заема с дейността да намери и ангажира жена за почистване, която да започне по възможност от месец април.

 По т. 3 от дневният ред, дали да бъде премахнато дървото срещу входната врата (кайсийка – зарзалка), беше направено повторно обсъждане, тъй като бяха изказани доводи и настроения против премахването на дървото.
Мнозинството се съгласи дървото да остане.

По т. 4 от дневният ред по повод на получените от Общината писма за издаване на виза за строителните дейности в съседният имот, бяха направени коментари и възражения относно влизането на тежка строителна техника в двора на етажната собственост.
Изказани бяха опасения от повреждане на асвалта на дворното място, от счупване на клони на дърветата и нанасяне на др. щети.
Беше взето решение за недопускане преминаването на строителна техника и материали през предната порта (откъм ул. Цачо Шишков) и през задната порта на етажната собственост. Когато се налага пренос на строителни материали и земна маса, то да се извършва през портата на съседа.
За взетото решение Управителят да уведоми Любомир Веселинов Иванов.


След изчерпване на дневния ред и вземането на решения събранието бе закрито от Управителя на ЕС.